A film, ami mindig a kedvencem lesz

2022.02.19

Sziasztok! A mostani bejegyzésem egy olyan film lesz, ami, bár sok filmet mondok a kedvencemnek, mind közül a legkedvencebbem. Ez pedig nem más, mint az Erin Brockovich - Zűrös természet. A film igaz történet alapján készült, Erin Brockovich egy létező személy, fogyasztovédő, jogi hivatalnok és környezetvédelmi aktivista. Na, de hogy miről is szól ez a film? Erin Brockovich, háromgyermekes, munkanélküli édesanya, akinek végül egy Ed Masry nevű ügyvéd ad állást, az ügyvédi irodájában. A tanulatlansága ellenére is igazán éles eszű nő felfedez valamit egy aktában, ami addig senkinek sem tűnt fel. A PGE, Pacific Gas & Electric Company nevezetű cégóriás egyik gyára nagy mértékben szennyezi a közeli kisváros vizét, emiatt pedig a település lakói közül sokan nagyon súlyos betegek lesznek. Erin meggyőzi Ed-et, hogy követeljenek kártérítést a lakóknak. 


A filmbeli Erin és Ed
A filmbeli Erin és Ed

Szerintem ez a film zseniális. Julia Roberts, nem túl meglepően, fantasztikus, de az Ed-et játszó Albert Finney is nagyot alakít. Viszont nem csak emiatt a kedvencem. Nagyon sokszor láttam már, és mindig ugyanolyan nagy benyomást tett rám, főleg amiatt, hogy igaz történeten alapul. Míg maga a film egy iszonyatosan nagy kegyetlenségről, illetve nyilván a környezetre is nagyon káros szennyezésről szól, addig az egész film hihetetlenül inspiráló. Amikor nézem ezt a filmet, mindig azt érzem, hogy igen, én is ezt szeretném csinálni!

Valami ilyesmit legalábbis. Egy olyan célért dolgozni, ami a világ számára hasznos és jó. Ezért írom a blogomat is, és ezért vagyok benne biztos, hogy a jövőben, ha esetleg, nem is egy világhírű környezetvédelmi aktivista leszek, akkor is olyat fogok csinálni, ami az egész világot jobbá teszi. Legyen ez mondjuk éppen a környezetvédelem, a következő generáció tanítása vagy éppen az emberek gyógyítása. Természetesen ezt az eszmét nem a film adta nekem, az inkább csak megerősítette. Még bőven messze vagyok a felnőtt kortól, 14 évesen pedig nem csoda, hogy a gondolkodásom egy nagy részét még a szüleim gondolkodása és tettei befolyásolják. Természetesen van saját véleményem (nem is kevés), de az alapot mégiscsak ők adják át nekem. Én többek között ezt tanultam meg a szüleimtől, és úgy érzem, a lehető legjobb alapot kaptam.


Néhány korábbi bejegyzésem