A Tátra

2019.04.22

Sziasztok! Nemrég elmentem az iskolámmal a Magas-Tátrába. Már harmadszorra voltam, és mindig rádöbbenek mennyire gyönyörű ez a hely! Ez a bejegyzés erről a kirándulásról fog szólni. 

Április 9-én indultunk busszal, délután 3-kor. Az út hosszú volt, de szerencsére a határnál nem kellett sokat várnunk. Fantasztikus volt meglátni a Tátrát, így már csak a kilátás miatt sem unatkoztunk. Este 9 körül értünk oda. Ezután elfoglaltuk a szobánk, és gyorsan el is aludtunk.

Másnap a Zöld-tavi menedékházhoz túráztunk (Chata pri Zelenom plese). Nagyon jó túra volt, érdemes ellátogatni oda, ha a Magas- Tátrában jár az ember. Gyönyörű volt: még hó, de már 10 fok.

A második nap elmentünk a Zamkovszky-menedékházba (Zamkovského chata), ami már egy nehezebb és meredekebb túra volt, de teljesíthető. Útközben még egy kis denevért is találtunk az út szélén. Itt még melegebb volt, kb. 20 fok.

Az utolsó nap pedig először ellátogattunk a Poprádi-tóhoz (Popradské pleso), aztán átsétáltunk a Csorba-tavi vásárhoz , ahol sok-sok szuvenírt lehetett venni. Itt vett fel minket a busz is.

Összességében így telt ez a kirándulás, és én minden percét élveztem.


További bejegyzéseim: