Mit csináljunk otthon?

2020.04.09

Igen, tudom, a kérdés költői, hiszen mindenki nagyon jól elvan otthon amíg nem kell megcsinálnia azt az ezernyi feladatot, amit meg kéne csinálnia. Egyszóval a karantén csak egy alkalom amikor megáll a világ, az embereknek pedig végre van alkalma kitakarítani a házat, amit már réges-rég kellett volna. Tehát mindenki elfoglalt. Ezzel tisztában vagyok, viszont nincs olyan ember aki nem szokott pihenni, szünetet tartani. Ha belegondolunk gyakran van, hogy csak leülünk és nyomogatjuk a telefonunk. Nyilván ilyen agysejtromboló tevékenységekre is szükségünk van, de csak mértékkel! Meg azért talán akad egy-két ember a földön akinek van lehetősége unatkozni, tehát most nekik fogok néhány ilyen tippet adni, a blogom témájához méltó módra. Huhh...ez egy hosszú és unalmas bevezetés volt, sajnálom.

  • Régi újságok, könyvek újraolvasása

Én most a régi Natianoal Geographic-okat olvasom újra, nagyon sok bejegyzés ötletet is találtam benne, ezen kívül tényleg érdekes mondjuk elolvasni, hogy mit gondoltak/mit írtak pl. 2013-ban és mit gondolnak, írnak most. Mellesleg a National Geographic abszolút olyan újság aminek az olvasására rá kell szánni az időt, mert baromi sok adat van benne, ráadásul úgy elrendezve, hogy mindig találsz minden lapon még egy mondatot, akkor is ha már húszszor olvastad. Ugyanilyen lehet bármilyen régi könyv is.

  • Válj egy téma szekértőjévé!

Ha viszonylag sok időd van akkor keress egy témát aminek már rég utána akartál járni, gyűjts infókat és mindezt foglald össze magadnak egy ppt-ben vagy Word-ben. Én nagyon szeretek ezzel bíbelődni.

  • Leltározd a kerted!

Ha lakásod van, akkor sajnos ez nem a te elfoglaltságod. Viszont kertesházban élők figyelem! Leltározd milyen növények, rovarok és madarak, esetleg emlősök és hüllők laknak illetve vendégeskednek a kertedben. Persze macerás, de nagyon érdekes. Én is meg fogom csinálni az öcsémmel és a húgommal, amint rábeszéltem őket :) 

  • Gondolkodj a változtatáson, és ha kész vagy változtass!

Próbáld meg átgondolni, hogy mennyire élsz a környezetre káros életmódot, hogyan változtathatnál ezen, és akár tedd is meg! Most van időd, hogy komolyan átgondold hogyan és mit tudnál változtatni. 

  • Szembesülj a tényekkel! 

Nemrég találtam egy baromi jó cikkett amiben sok dologról  elmondják, hogy hány liter víz kell bele. Elképzelhetetlenül nagy számok! De ha keresel mást is találsz, kiszámolhatod az ökológiai lábnyomod, vagy akármit! Kutakodj! Ijdedj meg a tényektől! Majd keress megoldást!